Vad är mentalism

Även om du aldrig har hört talas om det, har du en extremt bra chans att du redan har stött på Mentalism, i en eller annan form, om du är en följare av magisk förflutna och nutid. Faktum är att många professionella magiker och artister fortfarande använder provade och testade tekniker, även om vissa Mentalism-tricks går tillbaka till början av 1900-talet. Faktum är att många har uppat sitt spel i ett försök att föra mentalismen in i det 21: a århundradet – men vad är grunderna och varför är mentalitet en så viktig aspekt av magi i allmänhet 2016?

 

Typer av mentalitet

 

Mentalismen är i grunden konsten att skapa scenarier eller situationer med hjälp av sinnet. Det här kan variera från sinneläsning till clairvoyancy, helt fram till förslagets kraft, hypnos och till och med telepati – varje Mentalistens teknik är lite annorlunda, men syftet är likadant – för att övertyga publiken om att deras sinne kan få några riktigt extra saker. Mentalism kan börja så grundläggande som att kunna läsa en volontärs sinne eller val av kort, och kan avancera till så stor skala som att påverka volontärens sinne genom kraften i psykologiska förslag. En av de mest populära moderna artisterna av denna typ av mentalitet är den brittiska trollkarlen Derren Brown, som regelbundet fortsätter att leda legioner av publiken till arenaturer.

 

Var kommer mentalismen från?

 

Hur mentalism fungerar, eller där sådana färdigheter kommer ifrån, diskuteras allmänt – medan vissa trollkarlar som Derren Brown tilldelar deras knep till kraften i psykologiska förslag och kroppsspråk – men mer traditionella mentalister har ofta tillskrivit sina färdigheter till något mer övernaturligt, och att deras tekniker beviljades dem från födseln. Visserligen, medan det inte finns något sätt att bevisa att den senare är falsk, verkar det vara minst två tankegångar i denna fråga.

 

Är mentalitet magi?

 

Det är den här frågan som har delat många praktiserande mentalister, eftersom det är uppenbart att vissa övande magiker införlivar sinnesstick som en del av deras underhållningsrutin, medan andra kan använda mentala tekniker för allvarlig användning. Hypnotism har i sig vuxit till att bli en populär form av terapi, som för det mesta tycks ha fått mycket stöd och framgång genom åren. Men många människor som använder mentala tekniker på grund av att de är en äkta clairvoyant eller savant känner att magiker som entwine sådana färdigheter i en magisk rutin är “dumbing down” – och att de borde hållas helt skilda från illusionsprogram och liknande .

Skillnaden här är att en trollkarl eller illusionist gör det klart för en publik innan han utför – som populära artister Dynamo och Derren Brown – att de kommer att utföra en illusion, vilket gör publiken mer mottaglig för ett trick. Men en mentalist som inte utför sådana tricks med avsikt att underhålla gör det för att försöka berika deras publiks liv, eftersom de utövar tekniker för självförbättring i motsats till för skådespel.

Att trolleri lämpar sig för många typer av evenemang är inget nytt. Här kan du hitta tips på magiker Göteborg.

Är mentalismen verklig?

 

Det här är den operativa frågan – Mentalism är lika verklig som du vill att den ska vara. Att ge dig möjlighet att utföra de tricks och tekniker som är inblandade, oavsett om de är relaterade till minnesuppgifter, läsning eller inflytande, uppfattningen av mentalitet som en “riktig” strategi eller helt enkelt en serie illusioner ligger i stor utsträckning till tolkningen av användaren, och hur de bedriver sig med sin publik. Populära conjurers som David Copperfield, till exempel, kommer att göra sådana knep helt uppenbart för publiken tillsammans med en mängd andra folkmassor, tilltalande magiker och tricks

*************************************************************************************************************************************************

Oliver är en close up magiker som kommer att ge din fest en väldigt speciell stämning. Magi är något som fascinerar oss alla och när man ser det på nära håll är det helt fantastiskt. Klicka på hemsidan https://olivertrollkarl.com/ för att få mer information.

Besök vårt G+ konto -> oliver trollkarl göteborg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *