Tips för en framgångsrik fest

Ofta är ditt hem inte tillräckligt stort när du planerar en fest. Oavsett om det är en söt sextonde, tjugoförsta, engagemang, årsdag eller examen, kanske du behöver mer utrymme för att rymma alla människor som vill fira med dig.

För mer information om underhållning göteborg klicka på länken.

Innan du ens börjar titta på festlokaler i ditt område är det absolut nödvändigt att du sätter din budget tillsammans. Budgeten bör innehålla festlokal hyra, catering och dekorera, kanske några inbjudningar också. Se till att du tränar så att du får en uppfattning om hur mycket varje artikel kostar och matchar den med din totala budget.

 

Med din budget i åtanke måste du titta på din gästlista. Inbjuder du femtio personer? Hundra? Mer? Kom ihåg att någon festplats du väljer är tillräckligt för att rymma antalet gäster du vill bjuda in. Om du inbjuder till fem hundra personer, kan du inte hålla din funktion på en restaurang eller bar, du måste överväga en reception hall tillräckligt stor för att tillgodose det många.

 

Gå online och sök efter lediga platser i ditt område. Det finns några saker du vill se till innan du går ut för att besöka dem. För det första är det inom bekvämt avstånd för dig och dina gäster. De blir lättillgängliga från kollektivtrafiken och slutligen kan de hantera din ganska stora gästlista. Betraktar hellre en hall som är för stor än för liten, du kan alltid arbeta med stor, lägga till lite soffor runt sidorna för att fylla upp rummet, men för liten är omöjligt att arbeta med.

 

oliver trollkarl - göteborg

 

När du har hittat några festlokaler, helst tre åtminstone, vill du ordna att besöka var och en. Boka inte online. Ta dig tid att gå till varje hall individuellt och se vad de har att erbjuda när det gäller tillgänglighet, belysning, ljud och utrymme. Föreställ dig var du kommer att lägga allt, hur du ska dekorera utrymmet och hur bekväm alla dina gäster kommer att vara i utrymmet.

 

När du väl valt en festlokal och du tycker att den är den perfekta matchen och de har det datum du vill ha, betalar du insättningen. Du kanske måste skriva ett kontrakt, alltid fråga om avbokningsregler, om något händer utanför din kontroll och du måste avbryta händelsen.

 

 

Nu med din insättning betald och plats arrangerade är det dags att skicka ut några inbjudningar. Beroende på vilken typ av funktion du håller kan du lägga ut inbjudningar eller kanske vill maila dem. Detta är nere till dig, ditt personliga val och hur du tycker om att göra saker. Emailing är mindre formellt, men riskerar att vissa människor inte kommer att inse att de borde RSVP och bara komma fram oanmälda.

 

När du känner till de genomsnittliga siffrorna som du kanske vill ordna din matleverantör. Du bör alltid boka dig matleverantörer med mer tid, vilket ger dig tid att gå igenom alternativen, priser och vid behov sätta en meny tillsammans.

 

Kolla med festlokalen för att se när du och cateringfirman kan få tillgång före evenemanget. Du kommer att vilja dekorera hallen baserat på ditt utvalda tema och dina cateringfirare kanske vill ställa in bra före handen.

 

Om du har ordnat bord och stol, vill du se till att de får tillgång till allt du behöver. Dessa är alla viktiga punkter som ska diskuteras med festen i förväg för att undvika oönskade förseningar och extra stress strax före evenemanget.

 

Med allt som planeras och hallen är inredd och redo, är det dags att göra dig redo och njuta av allt ditt hårda arbete.

 

*********************************************************************************************************************

Oliver är en close up magiker som kommer att ge din fest en väldigt speciell stämning. Magi är något som fascinerar oss alla och när man ser det på nära håll är det helt fantastiskt. Klicka på hemsidan https://olivertrollkarl.com/ för att få mer information

Besök vårt G+ konto -> oliver trollkarl göteborg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *